Tuesday, June 28, 2011

My Former WKH


Ini lah WKH lama aku, chinese boy, school at St Michael 1 Ipoh Perak. Aku ngajar BI masa dia yr 3. Sekarang dah yr 5, sekolah yang sama lagi. Jarang2 sekali beliau akan menge buzz aku kat FB. But once he had buzzed me.. he will ask and tell a lot of things. Yang paling aku risau sebab dia speaking English dengan aku.. Tak pasal2 aku sambil chatting dengan beliau sambil bukak google translate... huhuhu..

Monday, June 27, 2011

Sebelum Dan Selepas

Minggu ni bermula 26 Jun 2011 (Ahad lepas) 3orang guru praktikum baru datang untuk menjalani intership kat SKBN. Dan yang paling best, diorang adalah guru TESL (mean guru BI). 2 lelaki dan sorang perempuan. Dan sah-sah la kelas aku yang akan jadi mangsa lagi. So ini adalah jadual kelas biasa aku kalau diorang tiada... 4 kelas tahap 2.

Jadual biasa dari awal tahun aritu

Ini pula adalah jadual bermula Ahad yang lalu di mana aku tersangatlah heaven di dunia perguruan.. Heheh, sorang ambik kelas 5F sorang amik 4 F
Sorang lagi amik tahun 2 yang bukan kelas aku ajar. Bila dah heaven sangat, tiba2 aku kena ajar Pendidikan Jasmani pulak uollll.... Huhu.. Takpe... for 12 weeks only (lame gak aku heaveni ni....) sampai UPSR abis... Tapi mulai Julai akan diwujudkan jadual anjal.. Mean kelas yr 6 akan banyak waktu berbeza dari selalu. Ok la, kan, at least aku boleh kosentret kat tahun 6. huhu..

Tapi tugas aku tidak berhenti di situ sahaja. Dah diorang amik masa aku, sah2 aku kena jadi GP pulak uollll.... Guru pembimbing. Tidak kusangka-sangka 2 tahun yang lalu aku dibimbing kini aku membimbing. Jangan salah bimbing sudah....

Monday, June 20, 2011

Adakah Ini Sekebun???
Sekadar untuk tidak mengeringkan gusi ..

Di plagiat di SINI

Saturday, June 11, 2011

Esok Kembali Seperti Biasa


Sejak dua menjak ini penyakit Sekudis mula berjangkit kepada aku. Penyakit M memang ada dalam diri aku lebih2 aku memang orang panggil M. Ala, bukan penyakit yang sakit kepala tu la... Ni penyakit Malas (dalam bahasa jepun Taidana, kalo tadaima tu maksudnya saya balik!!!)

Tajuk? Ha, tajuk nak bagitau time penulisan ini berlaku, Sabtu, 11 Jun 2011, mean jam-jam terakhir untuk aku menikmati cuti aku yang tak berupa cuti pun. Tapi tuh la, kan... Mungkin belum masanya lagi aku nak bercuti seratus peratus. Ye lah kan, minggu pertama cuti dah ada 2 kali kelas tambahan. Tak dikira lagi dengan aku ke sekolah sebab terlebih rajin.

Ok fine, hobi baru aku sekarang ialah melompat dari satu blog ke blog yang lain.. Pastu layan blog yang suke tunjuk gambar aneh, lawak, pelik ....

Dah tu bila nya nak hapdet blog????

Camne la nak target 100 n3s setahun???

Tajuk tu nak bagitahu esok aku kena gi sekolah macam biasa... Kalo pantai barat ada sehari lagi.
Harap2 Terengganu juara lagi SUKMA then MB umum cuti sehari macam tahun lepas.. YEAH !! (ah, aku tak suke tagline Nas Ahmad Melodi tuh!!!)

Kena publish cepat2 sebab guruh berdentam dentum.. tak pasal2 modem aku terbakar lagi..(lagi??? yer pernah meletup hari itu)