Monday, October 31, 2011

Jamuan Akhir Tahun 5 Al-Ghazali 2011

Pertama2 sekali, betul la tuh, ni la kelas aku, mean aku adalah guru kelas untuk 5G tahun ini. Keduau, betulla tu, jamuan akhir tahun dah berlangsung biarpun time jamuan ini sedang berlangsung, final exam belum berlangsung. Bukan apa, lepas exam memang xdak masa, termasuk la cuti Raya Haji, pastu nak siapkan markah, nak siapkan majlis hari anugerah cemerlang, pastu kelas2 lain pun nak buat jamuan gak, beside aku semakin tawar hati untuk datang ke sekolah dek kerana masalah yang bertimpa2.


Barisan tenaga pengajar yang hadir
Dari kiri : Pn Zaitom (GPK1), Pn Azizah (GPK HEM) Pn Norizan (guru PJK) Hjh Rusiah (Sn) Tan Sri Salmi Senik (BM, KT, PSK) En Ahmad (PK KO) Haji Mat Salleh (GB), Ustaz Mustaffa (BA) En Zamli (MT)
Tiada dalam gambar - Ustaz Muda (PAI) dan Sir M (BI- aku la tukang amik gambar)


The meals



The girls


The boys


The makan time



The potong kek time


The man behind the scenes





Tengok la puas2 wajah2 ini, bakal berjumpa lagi 6G tahun depan. Maybe akan muncul seorang lagi Waris Kuali Hangit (who knowsss)



Budak Hati Dingin

Isnin 31 October 2011, Hari kedua talam 14 muka 



Semoga berjaya 

Cara nak tengok timeline status FB

Klik Link Kat Bawah (Terima kasih Khalis)


M Mazyudin Aku di observe hari ni...by guru pembimbing (Tue, 21 Jul 2009 08:12:55 GMT)
M Mazyudin 4 days to go.... nak school holidays!!!!! (Tue, 18 Aug 2009 01:57:27 GMT)
 
M Mazyudin waaaa... my wife is leaving me.......... (Wed, 09 Sep 2009 22:02:53 GMT)
M Mazyudin Sesungguhnya memakai wangi-wangian yang berlebihan adalah makruh dalam bulan ramadhan.. (Sun, 13 Sep 2009 05:42:16 GMT)
M Mazyudin Aku akan rindukan kamu secara banyak.... (Wed, 16 Sep 2009 05:51:41 GMT)
M Mazyudin Baru terasa nikmatnya jika dapat menunaikan sembahyang secara normal.. ni kemalangan ni mesti sebab ada dosa yang Allah nak tunjuk kan?(Wed, 07 Oct 2009 13:50:20 GMT)
M Mazyudin my mom just called.. i thout she knew about me got accident.. rupa2nya mentidak.. aku pun malas nak bagtau...kang panggung kerisauan pulak dia.. (Thu, 08 Oct 2009 13:00:33 GMT)
M Mazyudin Sakit ....... (Sun, 11 Oct 2009 08:37:33 GMT)
M Mazyudin ~in my hati ada kamu~ (Tue, 13 Oct 2009 17:49:37 GMT)
M Mazyudin Always being deserted.... (Wed, 14 Oct 2009 14:59:49 GMT)
M Mazyudin M Kashikovo.... (Fri, 23 Oct 2009 10:43:33 GMT)
M Mazyudin Mimpi yang tak sudah... (Sun, 25 Oct 2009 14:27:41 GMT)
M Mazyudin Selalu Menonton Go Diego Go (Sun, 01 Nov 2009 16:01:19 GMT)
M Mazyudin off to exam....the final chapter before being the real one (Thu, 05 Nov 2009 05:10:40 GMT)
M Mazyudin Lambatnya habis kursus.. aku ingin lari dari kedosaan ini.....selama2nya... (Mon, 09 Nov 2009 11:12:12 GMT)
M Mazyudin Solat Hajat... Solat hajat hanya apabila 1.Malam nak exam 2.malam kuar result exam 3.malam nak kuar result panggilan interview 4.malam nak gi INTERVIEW 5.malam kuar result interview 6.malam PERTAMA... hek hek hek (Tue, 01 Dec 2009 11:46:05 GMT)
M Mazyudin dah xde motif lagi untuk berlama-lamaan di IPOH (Wed, 02 Dec 2009 04:51:03 GMT)
M Mazyudin Terengganu..here i come!!!! (come ke? bukan return ke???) (Sun, 27 Dec 2009 04:57:03 GMT)
M Mazyudin Ramai sangat yang wish ashita no hapi so aku ucap thanks to all... internet kat sini 'laju giller!!' tak dapat nak thanks kat sorang2.. Thanks a lot(Wed, 13 Jan 2010 01:38:45 GMT)
M Mazyudin Ada 4 budak maktab KT datang praktikal dan amik kelas aku untuk tahun 3.. yes kurang sikit masa aku.... (Mon, 01 Feb 2010 08:03:01 GMT)
M Mazyudin Teman baru- nama timangan- LISA (Thu, 22 Apr 2010 14:01:02 GMT)
M Mazyudin Sedang mentuju ke Kota Bharu untuk cuti2 Malaysia... (Fri, 30 Apr 2010 01:09:41 GMT)
M Mazyudin Masih belum bersedia... (Mon, 03 May 2010 14:07:38 GMT)
M Mazyudin Sudah bersedia.... (Thu, 06 May 2010 12:17:49 GMT)
M Mazyudin Seronok apabila tahu diri ini disayangi, tapi tak berapa menseronokkan diri apabila tahu orang yang disayangi pula tidak menyayangi kiter.... (Sat, 22 May 2010 11:50:17 GMT)
M Mazyudin Kembali ke zaman maktab - M Diego Koshikov (Sat, 22 May 2010 11:54:49 GMT)
M Mazyudin Tiba-tiba je rasa nak meminang Anne Ngasri.... (Sat, 12 Jun 2010 01:56:48 GMT)
M Mazyudin Mana hidung tamilku dan motor game....... (Wed, 11 Aug 2010 06:48:08 GMT)
M Mazyudin Kasi murah kalkulator yeay encik tabooo (Thu, 12 Aug 2010 08:18:01 GMT)
M Mazyudin Kepada yang tinggal di Terengganu, Kelantan dan Kedah... hari ni keroje!!!! Dah pi keroje... (Sat, 14 Aug 2010 23:04:25 GMT)
M Mazyudin nak duit raya??? datang le romah... bagi yang 12 tahun ke bawah jeeee (Thu, 09 Sep 2010 12:48:30 GMT)
M Mazyudin Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri khas buat barisan pentadbir, guru2 SKBN aka SeKeBuN aka Sek Bukit Nanas K.Trg, ex-student SMKATJ 1996-1998,MRSM Muadzam Shah 1999-2000,Dip and Ijazah Elektrikal Engr UiTM 2001-2006, graduan KPLI-Bi 2009 IPGM Ipoh serta buat semua anak didik SKBN terutama pljr thn 6..Jangan lupa UPSR dah dekat...jangan ingat nak raya je.... (edisi copy dari adik gueee) (Thu, 09 Sep 2010 13:58:47 GMT)
M Mazyudin Wah,dapat melombong idung sewenang-wenangnya di siang hari pada hari ini. Selamat Hari Raya !!!! (Fri, 10 Sep 2010 01:13:10 GMT)
M Mazyudin .....:....:.....:....... (Sat, 11 Sep 2010 10:43:09 GMT)
M Mazyudin Masih merindukan Dia..... (Sun, 12 Sep 2010 02:52:06 GMT)
M Mazyudin Masih Jua Merindukan NANI (Sun, 12 Sep 2010 04:32:32 GMT)
M Mazyudin NASiB Cikgu Junior...kena buli.................. (Wed, 15 Sep 2010 15:47:56 GMT)
M Mazyudin mmmmm...... (Fri, 17 Sep 2010 12:54:31 GMT)
M Mazyudin back to school....back to normal life (Sat, 18 Sep 2010 22:53:32 GMT)
M Mazyudin Sungguh sombong frenlist aku malam ni... Dah tegur buat deek je... (Fri, 24 Sep 2010 18:12:02 GMT)
M Mazyudin Ich bin wirklich stolz frenlist heute abend ... Geschrieben am Deek kommentiert je .. (Sat, 25 Sep 2010 04:33:40 GMT)
M Mazyudin Ahad adalah hari bekerja untuk Trganu, dah2 jgn ngade2 nk tdo balik lps subuh ye (Sat, 25 Sep 2010 22:48:03 GMT)
M Mazyudin oh, Alif....
Minyak masak bang....!
 (Sun, 26 Sep 2010 14:45:05 GMT)
M Mazyudin Muhamad Zubir Yusof (Tue, 28 Sep 2010 11:44:54 GMT)
M Mazyudin Rakan2 seperjuangan,seperguruan,seperkuliahan, seperIPGMan, sekolah aku bakal kehilangan KP BI kerana Teacher Rozifah Azizan sedang memohon (baru memohon) untuk bertukar. Sape nak ganti tempat beliau??? (minta dipanjangkan umur di SKBN - sori kak Pah) (Wed, 29 Sep 2010 12:15:08 GMT)
M Mazyudin Seksanya PJJ ni .. (Perhubungan Jarak Jauh) (Fri, 01 Oct 2010 15:01:22 GMT)
M Mazyudin Puan Ma akan berlepas ke Mekah beberapa jam lagi. Halalkan makan minum  anakmu ini semoga ibadat diterima olehNya. Selamat pergi dan pulang(Mon, 11 Oct 2010 23:53:11 GMT)
M Mazyudin Jumaat yang sunyi.... (Fri, 15 Oct 2010 04:29:01 GMT)
M Mazyudin Rindunya xjmpaWKH sehari (Thu, 21 Oct 2010 11:37:18 GMT)
M Mazyudin kursus penyebaran kssr tahun 1 ,mujur ada wifi (Wed, 27 Oct 2010 01:12:00 GMT)
M Mazyudin menyesal aku bank in rm200,bukan nak berterima kasih pun... (Thu, 28 Oct 2010 04:05:38 GMT)
M Mazyudin Day 2 kursus bahasa inggeris kssr .... (Thu, 28 Oct 2010 04:21:16 GMT)
M Mazyudin Rasanya aku la kot dating yang paling singkat dalam dunia... (Sat, 20 Nov 2010 14:24:21 GMT)
M Mazyudin No calendar birthdays please!!!! (Tue, 07 Dec 2010 15:35:41 GMT)
M Mazyudin Masakan dari tangan seorang ibu adalah yang terbaik di dunia, selepas 55hr tanpa pn Ma,akhirnya beliau selamat pulang ke tanah air..huhu bagi yg ada ibu tu,hargailah mereka...sekali lg pn Ma telah merosakkan program diet aku.. (Fri, 10 Dec 2010 09:43:43 GMT)
M Mazyudin meatball ikea (Fri, 17 Dec 2010 00:04:28 GMT)
M Mazyudin bangangnya jiran aku ni!! aku xsuke ko jangan la kacau idup aku ..... (Thu, 23 Dec 2010 15:40:21 GMT)
M Mazyudin adil sungguh rasanya apabila sekolah di terengganu pun bermula hari ni (isnin) sama seperti negeri pantai barat...instead of semalam-ahad...(Mon, 03 Jan 2011 02:33:20 GMT)
M Mazyudin Lupe lak hari ni hari apa...bila ada org stat wish baru ingat..... (Thu, 06 Jan 2011 17:12:15 GMT)
M Mazyudin Happy Besday to me.. hahah patutnya pic ni aku upload semalam.... (Fri, 07 Jan 2011 11:44:45 GMT)
M Mazyudin Stop sending me request in City Ville!! Aku cepuk laju2 kang!! (Fri, 14 Jan 2011 01:24:34 GMT)
M Mazyudin Any teachers around KT utara..Teachers for tuition are needed..Sains n Maths (Tue, 18 Jan 2011 14:03:46 GMT)
M Mazyudin guru sendiri memalukan air muka guru lain depan anak2 murid,apa ni?kalau nak wat lawak pun,takkan aku je selalu kena jadi bahan lawak?? Cikgu lain ada ko berani wat lawak??? Xde kan???? (Wed, 02 Feb 2011 01:45:23 GMT)
M Mazyudin Waser sakir ati lagi teringatkan kejadian dimalukan di depan anak murid...malas nok gi koloh ahad ni (Fri, 04 Feb 2011 16:06:19 GMT)
M Mazyudin .......................................................... (Sun, 06 Feb 2011 01:09:27 GMT)
M Mazyudin menonton  dhadkan- mahima chaudary sgt shantek (Wed, 16 Feb 2011 14:53:51 GMT)
M Mazyudin lambatnya 1 mei... Dah tak sabar neh (Thu, 28 Apr 2011 01:49:35 GMT)
M Mazyudin 1 mei dah berlalu..tunggu 17 Mei la plak (Mon, 09 May 2011 10:03:31 GMT)
M Mazyudin Ye Ye Esok gi Pulau Redang!!! (Mon, 16 May 2011 15:28:23 GMT)
M Mazyudin balik kampung...ooooo balik kampung....oooo balik .. eh, dah sampai ke kampung ke? alamak, aku memang keje kat kampung..cuti sekolah macam cuti weekend je la aku...CIk Norzienani Manaf lain la..kampung dia ada patblas... (Thu, 26 May 2011 12:12:21 GMT)
M Mazyudin Wira feveret saya malam ni ialah Daudsu (Sat, 11 Jun 2011 15:44:38 GMT)
M Mazyudin Perak....  I'll be back Neon dashi nareul chajeul geoya   ( Perak, i'll be back, i'll be back sampai aku KOYA)... Norzienani Manaf jom gi Perak semula(Thu, 16 Jun 2011 02:01:40 GMT)
M Mazyudin Perak!!! Here I come!! (Thu, 23 Jun 2011 08:22:05 GMT)
M Mazyudin beberapa jam sebelum perjimbaan (Thu, 23 Jun 2011 11:34:31 GMT)
M Mazyudin 23 June yang ditunggu2 tiba jua (Thu, 23 Jun 2011 12:12:22 GMT)
M Mazyudin Sedang meng observe Sir Khairul (Praktikum Teacher from UnisZa) (Mon, 27 Jun 2011 04:35:49 GMT)
M Mazyudin Hari ni holiday utk Tganu..tapi tetap siap2 ke sekolah utk kelas tambahan UPSR (Tue, 19 Jul 2011 23:30:07 GMT)
M Mazyudin Tragis 1 Ramadhan - Bodoh sombong, bodoh tak boleh diajar, sombong tak boleh dibentuk lagi dah.... (Mon, 01 Aug 2011 03:56:31 GMT)
M Mazyudin Mok aku memang 'jahat', beliau telah menggagalkan program aku untuk "TIDAK MENAMBAH NASI SEMASA BERBUKA".. hasilnya 3 pinggan senyap dalam perut... Asam Pedas Bunga Kantan... (Sat, 06 Aug 2011 11:45:39 GMT)
M Mazyudin Segala yang terpendam tak perlu diluahkan lagi, keadaan pulih kembali (harap2) (Sat, 20 Aug 2011 12:02:39 GMT)
M Mazyudin masih berjaya menahan nafsu makan di pagi raya,tapi tak tahan melihat orang yang makan penuh bernafsu.... (Tue, 30 Aug 2011 03:49:50 GMT)
M Mazyudin comelnye bebudak merengek meminta bukak cenel kartun..tapi super tidak comel apabila nak tengok siaran lain pun x boleh!!! (Fri, 02 Sep 2011 11:12:42 GMT)
M Mazyudin bebudok nok upsr,cgunye yg debor perut (Sat, 10 Sep 2011 07:57:25 GMT)
M Mazyudin WKH semakin jauh...... (Sun, 09 Oct 2011 12:29:39 GMT)
M Mazyudin Eh natam!!! (Mon, 17 Oct 2011 13:34:56 GMT)
M Mazyudin Eh Beravut.............. (Fri, 21 Oct 2011 08:40:25 GMT)
M Mazyudin Tensen ngguh insurans nih.. asal petang je tepun aku, asal tepun je aku pun petang.... eh?? (Fri, 21 Oct 2011 08:49:08 GMT)
M Mazyudin Tak rat cetang (Sat, 29 Oct 2011 14:42:15 GMT)
M Mazyudin Yes, penyu menangis lagi (Sat, 29 Oct 2011 14:57:08 GMT)

Rupanya 1st posting dalam fesbuk ni pada 2009. Pastu aku baru perasan tak aktif mane pun posting fesbuk aku neh.....


Sunday, October 30, 2011

Video Khas 6 Ghazali 2011

video

Macam Siak

Aku bersyukur sangat kini sebab aku telah diberi sekali lagi ruang untuk aku bangun pagi dan meneruskan hidup pada hari ini.

Perkara pelik minggu ini :

1. Aku suka copy and paste post orang lain dalam fesbuk pastu mengharapkan orang lain comment, macam siak.

2. Aku bangun pagi tengok jam baru kul 2, mujur aku tengok jam, kalau langsung mandi camne? Mode rasa tido sangat panjang. Macam siak

3. Aku layan bola ala2 sopan je semalam, xde jeritan batinku pun sebab jeritan yang pertama masa Terengganu score minit ke berapa ntah. Lepas tu langsung rasa xnak tengok bola lagi dah. Macam siak.

4. Aku hari ni mode guru paling hampeh. Masuk kelas je tarik muka ketat2. Kenapa nak bagi muka kat orang yang tak suka kat kita. Kalau korang dah tak suka kat aku, aku pun buleh tak suke kat korang. Lantak korang la sebab aku dah frust sangat ngajar kelas korang yang 2-3 kerat je lulus. Yang lulus selalu pun sorang 2 je yang reti nak hormat aku. Yang selalu lulus, dah rasa pandai, dah rasa layak masuk kelas pertama. Ada aku kesah? Ikut ko la, bukan aku yang rugi. Mak bapak ko yang rugi sebab ada anak kurang ajar macam ko. Macam siak.

5. Aku kadang2 bila bengang ni semua orang aku bengang, ntah la. Mode aku bengang sekarang. Bila diri aku tak dihargai aku tak kisah sangat, tapi kalau diri ko dah tak berharga macam mana? Apa sal aku tulis benda ni semua aku pun tak tau. Agak2 kalau Terengganu menang semalam, adakah mood aku macam sekarang? Takde kaitan dengan bola pun. Macam siak

6. Masa menjawab paper muzik sebenarnya dah abis ni -1005am, tp aku sengaja sebab nak suh diorang lagi bengang dengan aku. Macam siak

Saturday, October 29, 2011

Bengang

Ok, keputusan Piala Malas Sia adalah NS 2 - Tganu 1
but



Bengang (bukan sebab Teganu kalah)
Bengang (bukan sebab Teganu xcuti Ahad 30 Okt)
Bengang (bukan sebab bilik bersepah)
Bengang kerana tahu akan satu sebab yang paling bodos untuk keep away dari aku...

Yang Benar

Aiden Jaime


Ps : Ni bukan aku yang tulis laaa

Wednesday, October 26, 2011

Tuesday, October 25, 2011

Keberlagakkan Itu Milik Setiap Insan

Sejak memiliki En Topit, En Compaq tetap menjadi pujaan hati aku. Tapi berlagak kan? On 2-2 sekali gus. Bukan apa, satu untuk hapdet RAYAP, satu lagi untuk hapdet blog sekolah. Tak payah la nak sign in sign out berkali-kali. Baru lah ada hapdetan untuk blog sekolah..

En Topit (adik) kiri dan En Compaq

Satu untuk hapdet Rayap, satu lagi hapdet Sekebun
Sila jeles sekali lagi.. Terima kaseeyyyy

Monday, October 24, 2011

Megat???

Pulang dari sekolah macam biasa aku menyinggahi gerai suratkabar kat Akak Elly. Kak Elly tanya "Tak kuar dengan MEGAT?"

"Megat??"

"Amirul la..."

"Oh, nama panggilan dia Megat eh?"










Potret kenangan episod pertama dalam meninggalkan Megat.....

Permintaan Yang Bukan2 Dari Kakak2ku


Rentetan dari peristiwa cerita sedih yang di sini, mereka telah mensoal aku kes apa yang mensedihkan sangat. Then banyak pulak soklan2 dan permintaan dari mereka untuk melihat sendiri buah hati terbaru aku itu....



Ni la rupa laptop baru itu. Pemberian encik MB Terengganu khas untuk cikgu2 yang ngajor tahun 6 2011. Yang ngajor tahun lepas tapi tak ngajor tahun ni, takleh...heheheh.

Permintaan untuk melihat hadiah ini segera ku hapdetkan..Terimalah

Encik Topit


Brand apa kah? Compaq? HP? Acer?





Top It Uolsssss

Sunday, October 23, 2011

Bengang Sungguh


Bengang lagi? Bengang ke pier plok? Uiks, cakak ganung plop, ada dok pahang kekgi. Bengang ke sape la kali ini? WKH kah? Tidak sama sekali, setiap saat yang ada ni lah yang akan aku hargai sebelum beliau pergi. So, tiada kaitan dengan WKH

Well, aku baru je jumpa satu rumah sewa yang aku war2kan minggu lepas kononnya nak duduk tahun depan. Lokasinya yang superkacis tapi time gi tengok rumah mentidak tahu lagi harganya. Tetapi pengkhabaran yang aku terima hari ini adalah Super hampes yang amat la pulak bila sewanya melambung sampai lima rat. Gilos, stended 2-3 ratus je. Baik beli rumah sendiri kalu bulanan 5rat kan? 

So, aku dok salohkan tuan rumah sebab dia ikut rate harga kat situ (buat masa ni la). So, kena la mengusha lagi lain2 tempat. Moga2 Allah permudahkanlah urusan ku ini Ya Allah.

Friday, October 21, 2011

Cerita Sedih

Sangat sedih sebab semua guru tahun 6 di Terengganu dipanggil menghadap YAB MB Terengganu...





SILA JELES.....

Koleksi Agung


Dari kiri Of A Man (Bodyshop), Polo Black, Guess, Armani Mania, Armani Code, Givenchy Play, Playboy. Emporio Armani Diamond, Hugo Boss Bottled, Hugo Boss.

Zaman2 aku mula2 pakai perfume yang berjenama ni masa belajar kat UiTM. Tapi beli pun yang rejek punya. Ni la perfume 1st - Boss Bottled No 6. Sekali beli tahan setahun (dua sem). Rasanya sepanjang duk UiTM nuu aku sempat beli 2 kali kot. Zaman sekolah menengah pakai Dashing je yang Remy Ishak jadi duta tuh. Dah takde rasanya, Dashing kaler merah Macho.


Yes, aku akan pakai satu2 brand sampai ke titisan akhir barulah aku akan cari baru. Nak save budget la katakan. Tapi botolnya sampai sekarang ada lagi.

Polo Black
Aku lupa siapa yang suggest tapi setahu aku perempuan. Haa dah ingat, dia rakan sekerja ngan aku semasa aku masih berkhidmat dengan Telekon Streamyx. Nama dia Hudzma. So setahun aku keje sebagai CSR, inilah fragrance yang aku pakai. So sekarang bila aku pakai semula POLO BLACK ni, aku teringatkan atmosfera di ofis KPV Kelana Jaya. Rindunya aku pada diri aku 4 tahun yang lalu.

Emporio Armani Diamond
2009, aku menjejakkan kaki ke Ipoh. Dapat je tunggakan elaun, aku kuar ngan tecer Dayah. Dia masa tu suggest Diamond neh. Aku terpengaruh gak sebab model dia Josh Hartnett (perasan smat la kunun). So, beli la yang kecik 50ml kot sebab aku beli kat kaunter original punyer. 


So diamond ni citer lain plak.. atmosfera di Maktab Ipoh dan juga SK St Michael 1. 3 bulan di St Michael 1, (ni bukan nama gereja ye) memang sinonim dengan diamond. Bau dia long lasting gak, tapi bila dah abis, aku takde pulak niat nak beli lagi sebab ada lagi yang aku suke.

Boss Hugo Boss
Masa aku belajar kat maktab, one of my fren yang pakai ni. Bau yang nice tapi sebab dia kawan aku dan kawan aku dah pakai, so aku malas la nak beli jugak. Lastly bila dapat posting kat Terengganu, dapat je gaji, ni la benda yang aku 1st beli (xde la 1st, antara yang terawal). So, fragrance ni jadik atmosfera untuk aku di SeKeBuN di awal 2010....




Armani Mania

Masih dalam tahun yang sama, Mania ni aku beli lepas Hugo Boss abes.. Ye, aku akan guna sampai abis baru la aku stat pakai baru. Mania nih pulak atmosfera akhir2 tahun 2010. Antara bau yang kacis la, tapi xterniat nak beli lagi.

Armani Code
Pemberian kakak, masih penuh, tak berapa best untuk idung aku...




Givenchy Play 
Beli kat LCCT masa ke Sabah Ramadan yang lepas. Baunya kacis jugak dan terpengaruh dengan iklan jugak nih sebenarnya. Kalau kira tahun ni la tahun pertama aku beli fragrance tanpa tunggu fragrance lama abes..


Guess...

Aku beli guess sebab terpedaya dengan promoter tuh. Hampeh..Baunya leh tahan. tapi tak terasa nak pakai selalu


Kalau ditanya sekarang aku pakai apa, aku kembali kepada Polo Black. Baru je beli minggu lepas dengan WKH. Huhuhuh...

Thursday, October 20, 2011

Erk....

Hari ni 20 Oktober 2011 (Khamis). Tinggal 4 minggu lagi sesi persekolahan tahun ini akan berakhir.

Bersediakah aku melepaskan mereka?????

Wednesday, October 19, 2011

Header Dulu2.

Aku start blogging since 2009 dalam Jun gitu. Orang yang mula2 menterjebakkan aku dalam arena ni ialah Kak Kapal.  Aku dah stat blog dalam frenster sebenarnya, tapi friendster blog macam tak user-friendly sangat. Then aku menterjebakkan pula si Kudis plak. Tapi si Kudis macam dah slow berblogging. Mula2 blog header just tulisan bodoh je takde pic2 yang kewl2 pun.

Header 1st
Yes..anak India yang comel (bukan Kelly yer) ni dari filem Akele Hum Akele Tum. Masa tuh sangap gile x reti nak buat header menarik pun. Just dapat compliment dari Si Bintang je.Mesti kak Bintang ingat lagi kan? Kan?  Lagipun masa tuh tak ramai followers pun (sekarang ramai ke??) dan juga readers. Bertahan le kot sebulan pic nih. 


Header #2
Header ni selepas selesai BIG 2009. Bina Insan Guru semasa kat maktab Ipoh dulu. Gambar sebenar besar sebab guna DSLR si Ajim, tapi bila di crop pun masih clear. (Rindunya DSLR Ajim). 

Header #3

Gambar telah diedit oleh Kak Kapal semasa masih lagi berada di Ipoh. Sungguh kurus aku time ituh. Bila sekali pandang agak kacis jugak, tapi bila tenung lama2 macam seram pulak sebab ada tangan2 yang menjalar tuh. Tag line - forget the past, engage the present and believe the future (kata-kata ini didedikasikan oleh awek lama aku masa form 1 di Sek Men Kebangsaan Agama Tok Jiring (SMKATJ).


Header #4
2010 Aku menjejakkan kaki ke Sekebun @ Sek Keb Bukit Nanas. Datang kali pertama terus diberi tugasan untuk mengajar tahun 6. Yer...6 Ghazali 2011, bertemu pertama kali dengan former WKH, geng2 cinderella dan ramai lagi. Tapi header ni bukan students aku tahun 6, tapi time nih diorang tahun 4. Sekrang ni (2011) tahun 5G dan tahun depan 6G 2012.  Antara header yang paling lama bertahan sebab ramai yang puji (hehehe).

Header #5
Header cincai ini telah ditangkap dengan menggunakan Sony Ericson C903. Time nih la dah agak akhir tahun dan aku bergelut dengan perasaan risau akan pemergian WKH 2010 aka Hisham. Huhuhu. Nape aku risau? Aku risau dia akan lupakan aku. And he did lupakan aku dah.. hahah..1st experiment yang gagal.

Header #6
Header sekarang. Kalau diikutkan, selepas header #5, aku back to header #4 during 2011. Earlier 2011 yes I used the #4 header. Then, aku lupa bila, header ini dicreate pada bulan puasa kot, agak baru lagi la. Header ni latest WKH aka Waris Kuali Hangit. Adakah WKH tahun akan datang 2012 salah seorang dari header #4? Nope, Amirul is my last WKH. Tapi sampai bila header ni akan kekal di sini? Sehinggalah Amirul sudah melupakan aku tahun depan. Kalau header dah bertukar, mean dia dah tak kontek aku lagi. 

Itu la setakat sedikit sebanyak kenangan header2 yang pernah aku guna. Motif? Macam xde idea nak tulis pasal apa. Tu yang datang idea nak tulis benda alah ni semua.