Wednesday, January 15, 2014

Keluarga Wa 2014

Rasanya dah tetap dan berpencen dah menjadi guru kelas tahun 6 Al Ghazali. Tahun 2011 wa pertama kali menjadi guru kelas, tetapi untuk kelas tahun 5 Al Ghazali. Masa ni WKH wa adalah WARISAN KUALI HANGIT si Amirul dan si budak Hafizam masih darjah 5, dan masih tak serapat seperti sekarang. Then 2012 wa folo kelas Hafizam naik 6G. Pastu berterusan 2013 kemudian tahun 2014. Huh, wa ok je jadi guru kelas ni. Bukan apa, time jamuan akhir tahun wa tak payah nak bersusah payah sebab dah konfem akan ada orang yang akan handle untuk jamuan akhir tahun enam. Jadi inilah barisan kelas wa, 18 orang calon termasuk seorang calon pendidikan khas.. Wa tak edit2 gambor just upload camtu je...

Mohd Hakimie 

Muhammad Fais

Firdaus Delmar

Hakim

Ghazi

Shahrul Hafizi

Izzat

Firdaus Asfa

Syafiq Lukman

Harith Naim -  calon pendidikan khas

Hanif Aiman

Zulkifli -  sepupu Hafizam 

Izzat Aiman

Alia Shahira

Danisal Alia

Nur Amirah

Tuan Muhammad Shamirul

Tahun ni bilangan macam tahun lepas, tapi bilangan kaum Hawa 3 orang je.. Kesian diorang dah jadi macam budak lelaki pulak agak kasar perwatakan diorang. Ada sorang lagi wa akan hapdet sebab time amik gambar ni beliau absent. So inilah anak2 wa untuk tahun ni.


Ruangan khas untuk blogger Miss S. Last n3 wa anda ada menceritakan dalam komen pasal anda pun menjadi WKH kepada cikgu Maths kan... Wa pun camtu jugak. Tapi cikgu BM. Nama dia cikgu F, still mengajar sehingga hari ni dan wa pernah berjumpa sekali sepanjang sudah bergelar pendidik ini. Wa suka jugak subjek BI sebab teachernya jugak. Teacher Afzan kini menjadi PK1 SK Sultan Sulaiman 2. Jap2... wa rasa dulu wa macam menjadi WKH kepada beberapa orang cikgu kot... Hebat tak wa???

Kadang-kadang seronok mengenali karenah kanak-kanak bila mereka menganggap kita sebagai kawan. Macam 6 AG tahun ni, wa tak berapa suka dikenali sebagai cikgu yang bengkeng, tapi more for being respected by them.Alhamdulillah, kerja sekolah tak pernah tak buat sebab hari pertama wa masuk kelas, wa dah buat aku janji dengan diorang supaya setiap keje yang wa beri mesti siap walaupun xpandai. Ada la sorang dua yang tergelincir dari jalannya, at least bukan semua. So, bertuahnya kita menjadi guru primary school sebab sahsiah dan tatatertib bukanlah perkara yang paling besar kita kena lalui berbanding mereka di secondary school. Cuma pening kepala camne nak bagi diorang paham apa yang kita ajar je lah kan???

So, dari banyak2 pic atas.. agak2 yang mane leh jadi calon WKH wa tahun ni???





















2 comments:

Miss S said...

wahhh..siap ada ruangan utk kte...mekacih2...sama la byk jd wkh ckg2 ms skola dlu tp yg plg bg kesan ckg maths tu la..sy mencadangkan yg xde lg gambar tu jd wkh...hehehe...btw, i'm still wondering one thing...wkh stands for what? x jumpe2 lg mksdnya ni...

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 37
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Post a Comment