Thursday, July 2, 2009

5 isteri



Tajuk hangat nih.. hahaha.. Baru je 3 n3 aku tulis.. dah bising kak N tnye tak update baru kah?? Hehe Akanku semak semula jurnal semalam untuk tatapan hari ini… Malam Isnin lepas aku memang tak dapat nak lena dek kerana aku bakal berkenalan buat julung-julung kalinya dengan pelajar kelas baru aku. Kelas yang pertama plak aku takde wat apa2 plan lagi.. Last2 pegi kat PN Suria, dia nak amik kelas dia wat last time.. so aku selamat lagi satu hari.. Kire kelas aku secara official bermula hari Isnin. Aku takde citer menarik nak citer pasal kelas aku lagi… Tapi aku ada sumting gak la nak share… Jumaat lepas semayang kat Masjid Negeri.. Yang menjadi tanda tanya pada aku ialah suasana depan masjid.. rasanya ada dalam 10-15 gerai yang bukak depan masjid. Pelik kan.. AKu bukannya nak menidakkan budaya negeri lain, tapi sumpah negeri aku sendiri tak pernah ada satu masjid pun yang benarkan ada orang berurus niaga di depan masjid.. Pelik kan?? Mungkin sebab negeri aku cuti pada hari Jumaat, tuh yang takde urus niaga.. Biar laa…

Suasana di depan masjid negeri setelah selesai ibadah Jumaat, umpama wujud satu pasar tani

Aku kat sini ada 5 isteri.. hahah, memang dalam islam hanya dibenarkan 4 sahaja, dan aku pulak ada 5, sebab aku amat sayangkan mereka semua. Isteri aku yang pertama adalah si dia.. SONY ERICSSON K810i, kalo kira aku kenal dia baru setahun.. tapi boleh dikatakan HPhone adalah isteri aku yang pertama. Mula2 8 tahun yang dulu hphone yang pertama aku pakai ialah Siemens 1118 (ada lagi ke tak model nih…) kEmudian silih berganti Nokia 3210,3330,3350,6510,3650,6230,6630,3230 dan terakhir aku tukar kepada SE K810i. Banyak jugak koleksi aku eh??? Lupa.. nama dia Yadiy (nama cam jantan.. tapi tetap isteriku..)
Bakal menerima madu tidak lama lagi....heheheh

Isteri kedua jatuh kepada my PS2 … takde nama… tapi dia tetap setia menemani kemana sahaja aku pergi.. dari Shah Alam ke Terengganu, Terengganu ke Kemaman, pastu balik semula ke KT, kemudian pergi semula ke Petaling Jaya, kemudian Ipoh destinasi sekarang..huhu tunggu posting je la nanti.. pastikah kau mengikut ku ke Sabah? Sarawak?? Bisa ajo…ko kan isteriku yang kedua.. Mula mengenali beliau tahun terakhir diploma..2004.. Sama2 memiliki ialah saudara kembarku si Iskandar… hehehe, dia pun cam aku gak.. kemana pergi bersama PS2 nya..

Masih utuh berdiri walaupun sudah hidup bersama hampir 6 tahun. Masih berfungsi dengan jayanya

Calon ke 3 siapa lagi kalo bukan si dia yang sentiasa menemani malam2 ku menyiapkan projek final year Degree dulu. SI Dante ku (Compaq Presario) … Tahun 2006 bermula titik perkenalanku dengan dia. Hampir 2 tahun dengan kondisi yang masih lagi utuh dan jitu, hanya bila aku dah masuk maktab saja aku memformatkan beliau sebanyak 2 kali..


Rindu yang panjang... antara hasil yang disiapkan melalui Dante, lappy kesayanganku
Selepas PS2 aku berkenalan pula dengan adiknya PSP, lalu kujadikan jua sebagai suri di hatiku. March 2008 aku mengenali beliau, hasil usaha gaji 3 bulan di Vads, aku melamar beliau.. Dan kini masih utuh mengikut kemana saja aku pergi.. I love u where ever u go.. Oh ya.. Iskandar masih belum mampu memilikinya.. sorry la bro.. aku memilikinya dahulu...

Gajet yang berfungsi sebagai mp3, mp4, tgk movie dan juga kadang2 digunakan untuk wifi.Name? Urm.. Tarak!

Last but not least Si BELALANG TEMPURku BKB 2984.. Isteri paling muda,sentiasa ku tunggang, henjut, peluk dan sebagainya tanpa rasa malu di depan awam. baru nak masuk setahun aku bersamanya.. Ogos 2008 aku menjadi haknya dan dia menjadi hak aku… Wpun bayar tak abis lagi….. Hahahahahahah…… Setakat ni dah 5000++ KM dia dah sampai.. (Tapi Iskandar dah ada kereta..uhuk)… Thanks to all my isteri.. aku sayang korang…


Belalang tempur yang dah 2 kali pancit sepanjang hidupnya bersama aku. lain kali bagi signal kalo nak pancit!!!

Itulah serba sedikit perihal isteri isteriku, huhu... sbagai penutup kata, senyum sokmo..


Kids Are Quick

TEACHER: Maria, go to the map and find North America ..
MARIA: Here it is..
TEACHER: Correct. Now class, who discovered America ?
CLASS: Maria.


TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN: You told me to do it without using tables._


TEACHER: Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN: K-R-O-K-O-D-I-A-L'
TEACHER: No, that's wrong
GLENN: Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it


TEACHER: Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD: H I J K L M N O.
TEACHER: What are you talking about?
DONALD: Yesterday you said it's H to O.

TEACHER: Winnie, name one important thing we have today that we didn't have ten years ago.WINNIE: Me!

TEACHER: Glen, why do you always get so dirty?
GLEN: Well, I'm a lot closer to the ground than you are.

TEACHER: Millie, give me a sentence starting with 'I.'
MILLIE: I is..
TEACHER: No, Millie...... Always say, 'I am.'
MILLIE: All right..... 'I am the ninth letter of the alphabet.'


TEACHER: Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?
SIMON: No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.


TEACHER: Harold, what do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?
HAROLD: A teacher

3 comments:

hanis said...

ohhh... itu yadiy nye yek ?
erkk... m ada kembarkah ?

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

yer.. aku suka ko ada 3 bini sony dah. tak mau tambah VAio ke? atau cybershot T200? hehehehe... barulah kita dinamakan sony freak. nanti time hang kawin nanti boleh buat collection sony tv, radio, katil, almari dll plak

Mr M said...

hahaha,nanti nak hantaran SONY PS3, cybershot T200, ngan TV Sony Plasma, katil ada jugak ke SONY???? Urm.. model transformers 3-4 ekor.. baru kacis...

Post a Comment