Saturday, February 19, 2011

Putat Yang Pergi

Yo...Sapekah putat??? Dulu masa musim ujan budak kecik ni kesejukkan di depan rumah aku....


Siapakah putat???
?
Telinga putat???

Adik aku yang kesiankan beliau telah memberi beliau makan.. Dan akhirnya menjadi penghuni tetap la sekejap kat perkarangan rumah aku ni... Kadang2 jadi teman berbual nenek aku. Kadang2 aku dengar dia marah2 kat putat, aku tak paham...

Semua orang sayangkan putat cuma bezanya Putat kena stay kat luar rumah sbb mak aku tak suke bulu2an beliau.... Setakat ni aku tak tau putat urk urk kat mane sebab xnah lak urk urk depan rumah...

Tapi sebab ada kucing jantan itam yang besar suka buli putat, putat selalu terkencing bila di jerkah oleh si itam busuk tu.. So, mak aku telah mensarankan supaya putat disingkirkan sebab undian tidak mencukupi...



Hari tahun baru China yang ke3 aku telah membawa putat (tanpa pengetahuan adik2 dan nenek aku) ke satu kawasan yang jauh sikit je dari rumah. Meraung2 dia bila naik kete aku. Bila bukak pintu dia terus pandang sekelian alam... Pastu dia lari tanpa menoleh ke belakang lagi..


Tengok tu.... ucapan selamat tinggal pun tarak... Sorry la putat, aku takleh nak jaga ko, 1st mak aku tak suke, 2nd telinga ko dah stat berkurap sbb kena cakar dek si itam busuk tuh....

Adik2 aku tak tanya pulak kemana putat pegi, tapi nenek aku duk bising x nampak beliau. Tu la masa beliau ada selalu marah2 , sekarang rindu pulak...heheheh


3 comments:

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

Kalau kes buang baby mcm ni ... Aku sedih melihatnya.. Sobsob...

whitelilies island said...

kena cakar je pun leh jgkt kurap ek

apizblur said...

Owoh kesian putat ding...mengalir air mata jantan aku tgk gambo last putat tu...T_T

Post a Comment