Monday, August 10, 2009

Senam robik di ST Michael 1

Pada 4 Ogos lepas sempena bulan kecergasan, sekolah SM1 telah menganjurkan majlis agama eh silap, majlis senam robik yang mana disertai oleh segenap lapisan masyarakat. Seorang instructor jemputan khas diterbangkan dari Dublin, Taman Perpaduan, Tambun. Majlis ini telah mendapat liputan khas dari Channel 555 (eh ni bukan History Channel kah?) berikutan gambar-gambar suspek dan crime scene (tempat kejadian) untuk tatapan semua sekalian alam sama semesta atau semesra....

Kami sudah bersedia untuk menyahut cabaran ini. Terimalah sorakan kami sebagai tanda protes kami terhadap penggunaan besi tembaga dalam penghasilan kilang pagar cikgu Ramlah




Instructor jemputan khas en Asrul selamat tiba 7 hari sebelum majlis, menyuarakan hasrat untuk datang lagi jika dijemput, itupun jika dijemput, kalau tak jemput pun dia nak datang jugak... katanya ada sekuel untuk persembahan har ini.





Perbincangan serius antara instructor dengan Tuan Tanah. Berbincang mengenai bayaran dan juga cara mendapatkan bayaran secepat mungkin. Dalam kepala Tn Tanah "camne la aku nak elakkan dari membayar mamat ni". Dalam kepala instructor jemputan,"camne aku nak dapat bayaran tanpa wat senaman ni??'


Akhirnya mereka bersetuju untuk membahagi-bahagikan bayaran sama rata jika Tn Tanah berturut serta menaiki pentas utama.


Penampilan istimewa anak ikan Tn Tanah- Darwis Qayum



Berjalan dan berangan sambil memikirkan "aku nak naik ke tak ni atas pentas nanti???"

Masih lagi pikir 14 kali

Akhirnya ritual pun bermula.. Ah naik jugak laa



Gaya mesti sama, tangan dibuka 180darjah, mulut dibuka dengan keluasan dan ketumpatan 5m padu (aku tak reti nak letak no 3 kat atas m tu)


Gaya sedang menunjukkan perut yang tengah berkeroncong. Yang penting memek muka mesti natural dan semula jadi (bukan kah natural=semula jadi??)



Ritual klimaks, aksi Beyonce yang aku tak mampu nak teruskan, aku amik 40 percent je la dari bayaran sebab bab ni aku tak wat, hehehe. Macam kat konsert pun ada sambil dikelilingi peminat.


Tn Tanah melarikan diri apabila ada peminat yang mahu meminta tanda tangan beliau



Majlis Puak dah tamat.. akhirnya aku yang tersingkir keluar kerana undian tidak mencukupi.


Itulah serba sedikit laporan dari melbourne, diharap anda dapat menantikan kemunculan instructor kita en Asrul dalam konsert akhir berliau nanti. Terima kasih










6 comments:

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

haisehhh.. hang siap jemput instructor lagi yerrr.... walllaa.. havoc la.. school aku pun adalah bulan kecergasan ni. kitorang buat tarian poco-poco.. last2, jadik tarian shuffle..!

hanis said...

wo hooo... sir m so ganteng. gambar darwis qayum adalah super cantek. sape snap tuh ?

kumen untuk instructor jemputan:awat muka cam dah penat sebelum naik pentas lagi tuh ?

('_'")

Mr M said...

Shuffle??? hebat tuh... kat sini bebudak Indian memang kacis dalam meng'shuffle'kan diri, gambar Darwis itu di snap oleh Aznan menggunakan kamera Ajim SLR yg super kacis..

nani said...

nape aku tgk perut ko ngan perut hasrul tu dh hampir2 same ek? hmm...kompius aku..

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

yer, aku pun beranggapan gitu jugak.

Mr M said...

Sebab tu la nak carik dana untuk kursus menguruskan badan melalui kempen senam robik ni laa... hehe hehe xpe2 aku beli jus mate 5 nanti

Post a Comment