Monday, September 14, 2009

Camne nak bagi tajuk jadik kacis??

Sepetang eh tidak.. sepagian aku di depan PC ajim (promote) ini adalah untuk meluahkan ketidak puasan hati aku terhadap kesekelian makhluk yang sering mempertikaikan kenapa menara Teluk Intan condong (ape kah???)

Sebelum bicara lebih jauh, sebelum lidah tajam berkata-kata, ingin ku mengucapkan selamat datang kepada Musz.. follower terbaru aku yang beriya-iya nak membaca blog yang tak seberapa kacis ini. hahaha...

Blog kali ni nak citer sket je..

LAPTOP AKU DAH NAZAK..

Entah kenapa la si Dante tiba-tiba je tak nak kuar gambar, bila power on dia nyla je.. tapi macam takde bunyi apa2 pun. Kipas takderk bunyi, cd rom takleh bukak.. Isk isk .. saat2 camni la ko nak jadik yer.. aku sayang gila dah kat dia.. tiba2 jadik camni. Ada gak yang tanya aku, ada ke bersungut nak beli laptop baru depan dia, aku cakap la tak pernah terlintas nak beli ke nak memiliki ke apa ke laptop baru.. hahaha..

BAJU RAYA

Weekend baru ni kononnya nak turun KL la.. tapi.. kul 10 pagi baru bangun.. KL kemana last2 ke Ipoh saje..Mula-mula ke GM (GUA MUSANG kah??) mencari parking yang super tak kacisnye.. menyurvey dulu baju2 di sana dan tidak menjumpai baju yang kacis.. last sekali mencari baju Melayu di Billion, juppe la jugok ditemani kakok N dan adik-adik ikan (ade ke???). Lepas tu balik terus collapse...

Petang pulok ingin berbuke di Qayyum si anak ikan kakok N, membooked dan mentuju ke arah param (pasar ramadan, kalo bazar ramadan = baram) kat Stadium yang dah nak abis almost lauk2 nye.. Membeli belah bagai menteruskan perjalanan ke Qayyum semula.

Memaghribkan diri dan mentuju ke Ipoh Parade (mujur la tak pergi JJ, kalo tak pasti ketemuan dengan pasangan merpati 14joli yang selalu menjadikan JJ sebagai tempat memandu asmanra (kesilapan ejaan ini adalah disengajakan). Niat dia hati ingin mencari hadiah kakok dikampung.. akhirnya menyambar baju untuk hadiah diri sendiri.. sangatlah mujur kerana tidak membeli baju yang warna merah+putih kat Al Ikhsan tuh.. kalo tak menyesal tak sudah...

Sekarang ini, hati aku sedikit tak keruan la dengan keadaan Dante yang masih lagi tidak tahu macam mana kesudahannya. dan jugak keadaan nak raya dalam 6 hari lagi ni.. tak tahu la camne aku nak menghadapi pagi Syawal tanpa abah di sisi.. Life must go on.. aku lah penyambung legasi ayahku.. dan i have to make him proud with me....

Dah.. nak abiskan ayat2 terakhir dulu. Kali ni takde gambar sebab guna PC ajim mentaip blog... so, blog tanpa gambar umpama makan nasik tanpa lauk.. (JANGAN SEBUT NASIK TIME2 TENGAH POSE NIH!!!!) - baeklah......

1 comments:

hanis said...

salam. (bangga dowh dapat jadi orang first menkumen di sini... ~ kembang2 hidung...)

tajuk n3 tak perlu kacis ~janji sedap mata memandang dan lancar lidah mensebut ajo... gagagaaa...

dante tu saje2 nak merajuklah tu. maybe sebab m tak pernah menghargai dia, tak pernah memanjakan dia... cuba pujuk2 sket. mesti ok. gagagaaa... baiklah. balik pada tajuk ~ sudah hantar ke hp centre blum ?

baju melayu ~ memang superkacis oh. baiklah... memang rasa nak gi raya kat KT ajo... gagagaaa...

baju merah putih kat al-ikhsan tu memang kacislah. tapi apakan daya ~ warna putih itu memang tidak pernah ada tempat di hati m...

merpati 14 joli yang super wangi tahap hellboy itukah ?

yeah... u r penyambung legasi! make him proud oke...

blog tanpa gambar umpama nasik ayam tanpa ayam, umpama nasik putih tanpa sayur kangkung goreng belacan... baiklah... time pose tak buleh sebut makanan eh ? gagagaaa...

salam. (masih bangga sebab jadi orang pertama kumen... hahahahahaaaaa... ~ gelak besar sambil cekak pinggang)

Post a Comment