Wednesday, September 30, 2009

Hari Yang Tak Berapa Nak Kacissss


Cite pasal apakah? Seharian hari ini hanya melepakkan diri di kelas B3-3 di Sek Keb Pakatan Jaya. Ada oral test dengan listening test.. So far so good laaa...



Aku malas la nak citer pasal apa yang berlaku sejak akhir2 ni.. sebelum tuh aku letok laa gambar2 sebagai lauk untuk memakan nasik...

Gambar ini adalah diedit oleh Kakok N yang sangat obses dengan photoshopnye.. hahaha sangat kacis melihat gambar2 yang beliau telah editkan...



Rafiqi Imran, anak saudara yang ke2 paling tua.. masa ni amik gambar kat Air Terjun Belukar Bukit kat Kuala Berang...


Biarlah aku pergi membawa diri......

SAYANG...?????


Aku tanya most of my friend.. perempuan ni senang-senang ke panggil sayang kat laki. Diroang cakap gile, ingat senang2 ke nak panggil sayang kat seorang lelaki tanpa ada perasaan. Aku cakap ye tak ye jugak.. Dulu aku mentiada apa-apakan diri dengan Ra***na pun sebab dia cakap dia sayang kat kawan sekelas dia la.. Aku pun apa lagi, ko sayang laki lain tapi citer kat aku, sah2 aku pun dah tawar hati kat beliau.. tapi itu cerita 6 tahun lepas... Biarlah..

Kali ini.. dia ungkapkan 'sayang' kat aku.. Sedangkan aku tahu dia bersama yang lain.. hanya kerana 'yang lain' itu sudah menjauhkan dari dirinya, aku la yang menjadi pilihan kedua.. Tapi aku tanya diri sendiri, memang ada sedikit (tak pun sebanyak) ruang dalam hati aku ini terdapat dirinya.. Ces poyosnyes ayat...

Sekarang ni, ada banyak benda lagi yang aku nak kena konsentret, nak kena jaga TV, nak kena jaga belalang tempur, nak kena follow up pasal Dante yang masih lagi di admit di HP centre. Folio yang ntah ke mana, masih tergagau lagi…
Citer ke 2

Aku lupe plak nak menciter masa raya bebaru ni.. Hampir 9 tahun tak ketemu.. alih2 ada org call aku…

“Assalamualaikum…”

“Waalaikum salam…. Sape ni?”

“M**** ni… mung di mane?” aku terkejut gak la bila dia sebut nama dia. Dah lame gila tak jumpa alih2 datang mencari aku…

Selepas diberitahu lokasi rumah, dia pun mendatangi.. Hajat besar katanya.. Aku suruh masuk beraya, tapi tak mboh,.nak sembang kat luar je.. last2 aku pun sembang la kat luar…. Soalan pertama dia ‘Mung keje mana sekarang??” aku rasa lain macam je

Aku cakap la aku belajar lagi… dia jadi serba salah… Kata ada hajat besar… aku je yang buleh tolong. Isk susah sangat ke nak cakap?? Aku pun gertak laa

“Nak tolong apa???”

“Segan la nak cakap….” Balas M****i.

“Nak duit???”


“Camne mung tau???” dah agak dah.. Aku kalo yang tak nah jumpa tiba2 membaikkan diri ni mesti ada kesebabannya…

Ilang 200 hennget.. dia janji nak bayar bulan depan.. hape la punye org.. mujur la ko pernah mendapat taraf sahabat suatu masa dulu.. kan? Hahahhaa

Mencari mengintai peluang untuk mengisi masa lapang dengan main game tapi takde peluang.. aku mengarut la kali ni.. bye

2 comments:

hanis said...

jadi pilihan kedua dalam apa-apa jua situasi memang selalunya sangat mensakitkan hati sahaja.

T________T

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

kalau benar2 mahu membawa diri, berdirilah tengah sikit di jalan raya itu, jangan di pinggir saja..

Post a Comment