Saturday, April 9, 2011

Sekuel Diablog

Pelakon: Kudis, Bintang, Kapal, Redup

(Bunyi ombak menghempas pantai, angis monsun meniup ke pipi)

Pang!!!!!

Kudis : Ish, benci bebenor la pagi2 buta dah kena lempang ni... Eh, pinggan jatuh rerupanya. Angkara Jake la ni... (Kudis menggosokkan mata, bunyi ombak rupa2nya deringan alarm menandakan waktu untuk muncul di alam maya kerana tuan punya sekudis mula melog-in blogger.com)

Jake : Yang angin monsun tu apa plak? (eh Jake ko tanya aku?? bukan ke tu angin kentut ko??)

Kudis : Boringnya, asyik log-in pastu biar je... Kotak new post entry tak pernah ber-edit. Dari 2 bulan lepas last n3 masih "SELAMAT" je.... Ke dah nak mengkuburkan diri Kudis ni???

Kabuhak!!! Tiba2 pintu bilik Kudis diketuk. Kudis mengintai dari lubang pintu. Kelihatan Rayap sedang bercekak pinggang menantikan pintu dibuka.

Kudis : Baru log-in jugak ke mamat ni? Dah seminggu Rayap tak merayap akhirnya merayap juga ko hari ni.

Pintu dibuka setelah hampir 300 saat yang diambil untuk Kudis memakai tudung.

Kudis : Ada apa datang rumah aku ni???

Rayap : Saje la merayap rumah ko kot2 ada n3 baru. Asyik "selamat" je dari 2 BULAN LEPAS. Diulangi 2 BULAN LEPAS.

Kudis : Oh, aku sibuk sikit la. Masuk la.. Kenapa singgah kalau tak nak masuk kan???

Rayap : Sape ada kat rumah ko?

Kudis : Setakat ni aku sorang2 la. Xde sape singgah.

Rayap : Bahaya tu berdua2an dengan ko.

Kudis : Jap, ko tengok jap jam kul berapa?

Rayap : 5.00 pagi, nape?

Kudis : Kejap lagi mesti Si Bintang sampai. Dia tu Bintang, duk atas langit, main masuk macam tu je rumah aku, tak yah main ketuk2 pintu pun.

Rayap: Bintang pun asyik "sweeetnya" dari sebelum cuti sekolah sampai sekolah dah bukak

Kudis : Dia dah deliver kot.

Rayap : Eh, ko tanya aku pulak. Ko tak tau ke?

Kudis : Kalo aku tau aku bagitau ko lah

Rayap : Ok....

Plingggggggg

Bintang : Hai semua!!!!!!!!!!!!!!

Kudis : Semua apa ada dua je ni.

Bintang : Tu Kapal ada sekali. Tak perasan ke?

Rayap : Oh, tu kapal dia je. Dia parking kat sini sebab tak tau nak tambat kat mana atas gunung sana. Sekali sekali dia datang la panaskan enjin.

Kudis : Ko cakap macam ni rumah ko kan??

Rayap : Eh, terlebih sudah. Biasa la, aku kan memang camtu. Kereta ko pun dulu aku dah menkeretakan diri sendiri gak dulu. Hahahah.

Kudis : Ko dari mana ni, bintang?

Bintang : Akak sebenarnya dari SJMC. Eh dengan ko pun aku berakak-akak plak. Dengan Rayap je aku ber akak-akak. Kalo ko nak rasa muda boleh la ko panggil aku akak Kudis oi.

Kudis : Ko bile due?

Rayap : Ntah, orang tanya tak jawab pun.....

Soalan minggu ini... Bilakah Bintang punya due? Adakah sudah due? Kalo sudah due, kabar2kan la... kalo dah due, macam x munasarawak pulak bleh YM semasa n3 ini ditulis.

1 comments:

me said...

Salam... awatnyer tak dapat nak post kat cbox hang? just nak bgtau.. sile tukar link url blog ku yerr.. tukar ke http://seindahsofea.blogspot.com

mekaseyyy

Post a Comment