Monday, October 5, 2009

Sehari bersama Puan Isteri dan Miss Bujang

Isnin 5 Oktober 2009- Minggu ke 2 kelas selepas Praktikum... hari ni baik tak yah pergi ke kelas.. pergi pun sekadar untuk memberi tahu yang aku iron baju hari ni,, akak2 lain sekadar membazirkan make-up saja.. langsung ketiadaan kelas pada hari ini dari. Kalo diikutkan jadual kelas di atas (ihsan Mohd Pratiban-terima kasih) ada kelas BI pada pukul 8 dengan kelas Muzik pukul 1230.. dah masuk pukul 10 baru cakap kelas batal kesemua sekali.. Takpe laa.. alang2 berada dalam mode kacis.. menangkap gambar sebarang 2 keping (2 apa, berkeping2)..

So.. kelas hari ini telah menjadi kelas menangkap gambo dan kelas mentuju ke Tesco Extra

Bersama Miss Bujang sebelum menjemput Puan Isteri menturut serta


Bersama Puan Isteri sebelum bergerak ke Tesco


Mencari shot terkacis sebelum diupload


Kakashi(da) yang super garang semasa beliau menjadi seorang sensei


Perbincangan hangat mengenai jumlah jisim dalam badan (sangat Ilmiah)

Nazir jemputan dari Colombia

Selepas mengalami kesakitan hati yang amat kerana ketiadaan kelas, kami yang terdiri dari Puan Isteri, Encik Bujang, dan Miss Bujang pun meneruskan kelas kami di Tesco Extra saja....

Pemilihan penting dari segi jenama, kuantiti, kualiti dan HARGA..-kata Puan Isteri.
Aku ni berlakon sajah sebab M nak amik gambar - tambah Miss Bujang..


Miss Bujang yang sedang berangan untuk barangan anak beliau


Miss Bujang dan Puan Isteri sedang meneliti tarikh luput sayo2 ini.


Camni caranya kalo mau tahu sayo2 ini masih bisa ditelan -kata Encik Bujang sambil mentry untuk menguji kekuatan gigi beliau.
Ko ingat aku tak pandai mentry ke???- balas Puan Isteri (gambar Puan Isteri sedang mentry terpaksa tidak disiarkan kerana lebih ganas dari Encik Bujang dan sangat tidak sesuai untuk tontonan umum...

Puan Isteri sedang meneliti kekacisan daging rusa..
Mesti Qaireen suka nih-ujar beliau

Dah terpaksa berlakon sebagai Encik Suami pulak -hanya untuk membawa bakul saja...

Lakonan yang mantap..lakonan seolah2 berduit sedangkan just do it!!

Sessi pembayaran oleh Puan Isteri
Kenapa Encik Suami tak bayarkan?- tanya miss cashier
Dia tuh Encik Pokai- balas Puan Isteri.

Sessi menimbang badan Puan Isteri...

Hasil berat beliau.. (oh 2 kali Puan Isteri adalah seorang Encik Bujang)

10 comments:

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

apakah kesalahanku dijadikan pelakon dalam filem arahanmu ini?? x dibayar gaji pulak tu..!!!

dan mengapakah engkau menghaplod nombor pada mesin penimbang ituuuu????
Arghh.. malu..

Mr M said...

Cubaan menjadi pengarah filem statik....

yuichiro said...

cekgu deen.. wah wah.. bkaliber sungguh cekgu.. seronoknye idup bgelumang ngan student.. aku dh bosan muntah darah keje ngan mesin nih..

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

daging ROSA????? haiahhh.. anak i tu makan lambchop je tauu..

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

M.. yang x kacisnya cerita ini tang closure la... kalau nasik ayam depan traffic light bukak tadi, haaaaa... baru sengeto kaciso..!!

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

kenapkah timetable pratib yang berliku-liku itu hang ambik gambo M?? x tahukah kau yang nani telah membuat timetable (yang padanya amat kacis) selama 3 malam berturut-turut?? siap dengan kaler kaler lagi..

mmm,, adakah kerana pratib begitu terharu dapat kad deepavali sehingga dia sudi memberi hang timetable nya??

Mr M said...

Yuichiro - Puan Afad eh.. ketemu pulak kamu dengan redupku inih.. hoho keje sebagai cikgu ni memang mencabar.. deal dengan anak murid yang banyak karenah... xdelah deal dengan mesin kan??

bintang-bintang- memang tak kacis la time closure.. sangeeeta teringat kpa kekacisan nasik ayam tersebut..

apakah ada time table yg lebih kacis-- tidak diberitahu pun..partiban saja mangsa keadaan semasa men'snap' timetable beliau...

nani said...

aku xnk mengkomen ape2 ttg n3 kali ni...sbbnye...hatiku telah terluka..huhuhu...
walaupun telah diluahkan pada tuan tanah dan dalam sekelip mata die telah membetulkannye (sbb nk jaga ati kot) tp still...dah merajuk...

(eh...ini dikira mengkomen gak kah?)

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

aku masih lagi tidak putus asa mengkomen.. (sebab dah pelakon utama kan..)
Aku rasa : beg aku adalah chentek dan kaciss plak dalam pic ni.. huhu.. haritu tengok terasa burok

Mr M said...

chaaannnntekkkk kerrr???? okey laaa

Post a Comment