Monday, July 12, 2010

Kenapa korang datang?


Pagi2 lagi Kak Zan memekik memanggil aku yang baru je sampai ke bilik guru.

"M !! Petang ni kita yang bertugas!!" suaranya yang bagai halilintar membelah bumi disambut dengan soalan yang agak cerdik dari aku.

"Tugas apa pulak???"

"Bola baling!!"

Aku menteliti jadual bertugas.. hari ni 12 Julai turn aku ngan Kak Zan yang train budop2 main bola baling..

"Tapi...." suara Kak Zan bersambung dan terhenti seketika membuatkan aku berpaling laju ke arahnya.... "Tapi apa?" soal aku semula. "Tapi pengalaman2 lepas, budop2 ni tak datang pun latihan petang2 kat sekolah...." ooo mean duty petang ni macam takde laaa kan???

"Camni la... kita datang gak petang.. kalau takde budop2 kita balik laaaa" saran Kak Zan. Aku ok je.

Petang tu aku ke sekolah dengan memasang niat untuk ke tempat lain sekiranya bebudop ni ramai yang tak datang. Sampai ke perkarangan sekolah aku melihat Kak Zan mendahului aku.

"Banyak je basikal..." kata Kak Zan pada aku.

"La.. budop2 ni datang la Kak Zan...." aku mengeluh panjang melihat sekumpulan pelajar lelaki dan perempuan berjalan ke arah kami...

"Kenapa korang datang!!!??????" tak pasal2 kena buat jugak laa kelas latihan bola baling...

Arghhhhhhhhhhhhh ......... kedengaran suara kak zan memecah keheningan petang di SeKeBuN




2 comments:

Nurul Afna Akma Zakaria said...

cikgu..chaiyok2 la buat latihan..budak2 dh rajin tu!

whitelilies island said...

kak zan mst dah plan nk jln2 g soping.. keciwa dia.. hehe

Post a Comment