Wednesday, July 20, 2011

Chipita....


Biar gambar berbicara dahulu..

Itu bukan 'Multimedia' dia eh yang kaler itam tu yer... Itu ialah poop..Tengah makan pun nak urk urk lagi...
Kalo Si ADA menceritakan pasal MEKNAB nya , meh aku mencerit kan pasal budak ni...

Sejak keluar dalam Majalah Tiga awal bulan Julai yang lalu, menatang ini semakin mendapat tempat pula di hati penduduk negeri aku. Kalau dulu bukan main susah nak cari, kena gi KL nu tak pun kena tinggal deposit untuk mengorder beliau. Tapi sekarang mudah. Ada beranak pinak kat kedai aku tengok.

Dulu aku pernah bela... Tapi sayang meng'arwah'kan diri. Hari tu saje je singgah kedai Aunty sebab niat nak bertegur sapa dah lama tak singgah, tiba menatang ini banyak pulak dan harga pun dh merudum jugak. Berbekalkan hasil duit lebih beli cincin hari tu aku amik la seko menatang ni, dah mendapat kelulusan dari Puan Suri aka Nuna then sekarang dah dekat seminggu menjadi anak angkat aku. Seluruh ahli famili aku macam okey je.. Ye lah, dah la aku ni banyak sangat pemeliharaan bende. Dari Kura2, Kelisa, Anak Ikan Gapi, sehinggalah ke Sugar Glider ni...
Okey.. he's cute....




Semoga kali ini umur beliau panjang.... Yang dulu tu salah dietry, tu yang dapat sawan vavi...

4 comments:

whitelilies island said...

adoii klaka la minatang ni leh dpt sawan vavi.. patutnya sawan sugar glider ke sugar ray ke.. ahahahha.. ko kalo kumpul2 lg minatang leh bukak zoo la.. wat side income.. kalo aku dtg kasik aku msk pree ek.. ehehe

marina anakcikbob said...

dulu diet dia apa?
xleh kasi sebarang2 ek?
dia makan buah n sayo kan?

Mr M said...

Okey...menjawab soklan Cik Ada dulu la eh... konfom aku bagi ko masuk free....

CIk Marina : Yap, menatang ni makan buah (selalu bagi epal) tapi xnah bagi makan sayo.. Masa salah bagi ari tuh terbagi Meal WOrm-ulat yang kelisa makan tu (sbb tgk dalam tenet, menatang ni buleh makan meal worm) lepas je telan meal worm terus kena sawan vavi

marina anakcikbob said...

siannye.. kalo aku, mesti aku nangis tengok natang menggelupur..

Post a Comment