Sunday, May 22, 2011

Ni Ada Satu Lagi Kisah Bengang...


Aku paling benci pemandu KANCIL.. Diulangi...KANCIL.. (matila ramai yang owner kancil hentam aku lepas ni)

Beberapa hari lepas aku ada terbaca kat satu blog orang lain (dirahsiakan) pasal kebengangannya terhadap owner kancil (some of them la, x semua) yang berlagak macam drive EVO la kan? Aku gelak2 je baca n3 beliau. Sekali hari ini aku yang terkena.

Kejadian ni petang tadi la.. Aku on the way nak ke HSNZ (Spital Beso), tengok sepupu aku baru lepas operation masuk besi.. Bukan itu ceritanya.. ceritanya begini, dah kawasan hospital memang la kenal perlahan.. Tapi aku bawak perlahan bukan sebab aku depan sekali, ada kereta lain depan aku. so kira aku bawak kelajuan stended la kan?

Nak dijadikan story telling ada kancil seko belakang aku. Duk cucuk2 buntut aku eh silap, cucuk kete mak aku la.. konon aku bawak slow. Padahal kawasan hospital. Aku malas nak layan... Sekali dia menunjukkan kebengangannya dengan memotong ikut kiri (ko ingat ko cantik sangat ke?) Pastu pandang aku wat muka tak cantik. bodo la punya orang... dia tekan2 minyak macam hospital besor tu bapak dia punya..Aku sabar je sebab aku bawak mak aku kat sebelah dan tiada kata2 carutan dilemparkan.. hehehe... Kalo mak aku xde, sah2 aku kejar..

So aku x salahkan kancil, tapi drivernya... Aku pun pernah bawak kancil, sedar diri ini siapa, kalo bertembung dengan lori, sah2 dah jadi rupa burger daging kancil je...

So, owner2 kancil lain, no offense ye... Kes terpencil je.. kebetulan kena kat aku dan drivernya kancil.. Kalo Audi tak pun BMW ke, Merc ke, aku tak bengang kot... hahaha...

2 comments:

Bintang-Bintang Ke Syurga said...

Nasib baik kita bawak kelisa kan nanieeeee......... Ehem ehem org tu pun pakai kelisaaaaaa...

Mr M said...

Iyer....org itu pun pakai kelisa.. N3 ini bukan kutuk keluaran Perodua yer... sila ambil perhatisn

Post a Comment